Økologisk Espresso 1kg

Se flere produkter fra KONTRA

Denne espressoblend består af 100% økologiske kaffe fra Peru Shankivironi. En dejlig kaffe med et unikt smagsudtryk som smager den brede målgruppe.

Cooperativa Agraria Cafetalera (CAC) Shankivironi  blev grundlagt I 2015 af 11 producenter fra Shankivironi i Chanchamayo, Peru.

Det var deres mål at forbedre de lokale småbøndernes liv og udsigter gennem teknisk bistand, miljøledelse, lånetilskud og kvalitets- og produktivitetsstrategier. I dag har kooperativet 119 medlemmer hvoraf 102 er økologisk certificeret. De 58 i distrikterne Perene og Pichanaki i Chanchamayo og 61 fra distrikterne Rio Negro og Rio Tambo i Satipo-provinsen.

Med deres mission om at "Arbejde for vores medarbejders livskvalitet med en effektiv ledelse, og en kaffeeksport i harmoni med naturen", påbegyndte de for nylig et projekt hvor miljøeffektive komfurer installeres hos medlemmer af lokalsamfundet. Indtil videre er 104 komfurer installeret.

Dette er vigtigt for samfundet såvel som miljøet, da det reducerer forbruget af brænde på grund af komfurets effektivitet. Reduktionen i indsamling af brænde giver bedre mulighed for at genoprette skovøkosystemer, vandområder og biologisk mangfoldighed. Samtidig kanaliserer komfuret røgen bedre væk, og dermed reduceres forekomster af kroniske lungesygedomme som f.eks. astma, øjensygdomme som grå stær blandt befolkningen. Komfuret gør det også muligt at tilberede mad af en bedre kvalitet.

Kaffen er forarbejdet efter den våde metode. Kaffebærret plukkes først, når det er helt modent, pulpes og fermenteres i tanke. Herefter skylles det i koldt vand inden det tørres i polytunneler hvor varme- og fugtighedsniveauerne kan kontrolleres.

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Espressomaskine
  • Mokkakande - hvis du er til mokka, må du prøve denne kaffe!

FAKTA

Kvalitet: 100% økologisk Arabica.
Forarbejdning: Vasket.


 

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur.
Formaling: Espressokaffe formales finere end filterkaffe.
Dosering: 6-9 gram pr. espresso.
Vandtemperatur: 90-94 C
Bryggetid: 20-30 sekunder.

Specifikationer
Vægt 1.000000