Kaffeløsning

Kaffeløsning

Kaffe til erhverv

God kaffe til mange

Historien

KONTRA Coffee blev grundlagt i 2005 af fem personer, der allerede på det tidspunkt havde været centrale aktører i etableringen af specialkaffemiljøet i Danmark. Med baggrund i Cafe Europa, AMOKKA og flere Barista verdensmesterskaber, blev KONTRA Coffee etableret med det formål at lave ”kvalitet i koppen” til både hjemmebaristaen, cafeerne og kontoret.

KONTRA Coffee kafferisteri ligger i dag på Avedøre Holme, hvor også der er lager, værksted og showroom. Herudover er KONTRA beliggende på Østerbro i København med butik for salg til private med kaffe og kaffeudstyr. Desuden afholdes en lang række kaffekurser også på Østerbro.

Kvalitet i koppen

Konceptet har altid været fokus på hele processen frem til den færdige drik i koppen. Vi har stærke holdninger til kvaliteten af råkaffen og udstyret. Ligeledes fokuserer vi på den løbende drift gennem vedligeholdelse af udstyr og træning af dem der arbejder med kaffen. Igennem de senere år er der kommet mere fokus på bæredygtighed, og dette indgår i dag på mange niveauer i KONTRA Coffee.

 

Kaffen

KONTRA Coffee har gennem årerne udviklet langvarige relationer til kvalitetsorienterede kaffeproducenter, eksportører og mellemhandlere både i producentlandene og i Europa. Vi tror på at fokus på kvalitet og betaling af en mérpris for god kvalitet

over lang tid, skaber de bedste udviklingsmuligheder i producentlandene. Det er ikke i den konkrete afregningspris på et givent tidspunkt nøglen ligger til en bæredygtig udvikling, men i den lange relation omkring udvikling af kvalitet, at der kan ses en forbedring af forholdende i producentlandene.

 

Service og udstyr

Det kaffeudstyr som KONTRA Coffee arbejder med sigter på en lang levetid. Dette styrkes i endnu højere grad hvis udstyret får den rette forebyggende service. KONTRA Coffee laver helst servicekontrakter på udstyret, hvor vi løbende sikrer kvaliteten og udfører producenternes anbefalede vedligeholdelses plan. Udover en længere levetid på udstyret opnår vores kunder også at de har færre nedbrud på deres udstyr.

 

Det får du, hvis du vælger KONTRA Coffee som samarbejdspartner til din kaffeløsning

 

  • Vi brænder for den gode kvalitet, og vi arbejder kun med kvaliteter vi selv kan stå inde for.
  • Mere end 20 års erfaring inden for specialkaffe i Danmark
  • Faglighed og en dyb forståelse af hvad der skal til for at få en skabt god kvalitet i koppen.
  • Fleksibilitet – Med alt under ét tag, kan vi levere koncepter og produkter, der dækker alle behov
  • Bæredygtighed er en del af vores hverdag på mange niveauer, og der eksperimenteres og gøres erfaringer.
 

 

Kurt Dalsgaard

Kurt Dalsgaard

Email eller ring til Kurt

Troels Poulsen

Troels Poulsen

Email eller ring til Troels

Kristian Roed

Kristian Roed

Email eller ring til Kristian

Rasmus Lind-Jensen

Rasmus Lind-Jensen

Email eller ring til Rasmus

 

HVAD GØR DU HVIS
DIT UDSTYR STREJKER?

LÆS MERE OM SERVICE OG SERVICEAFTALER HER

 

Mikrolot

I KONTRA Coffee indkøbes primært specialitetskaffe. Indenfor denne kategori, arbejdes der i dag med mange typer af produkter. Det kan være forskellige sorter af kaffe eller forskellige forarbejdningsmetoder. Når vi taler om de bedste kvaliteter kaldet Microlots, bliver der kun produceret ganske få sække hos en producent. I KONTRA Coffee købes microlots gennem mellemhandlere, der arbejder med en transparent tilgang, og som kan hjælpe bønderne med at få afsat hele deres produktion. Alternativt vil KONTRA købe et større parti af producentens øvrige produktion, hvor så Microlots bruges til at fylde containeren. På denne måde sikres bønderne den bedste samlede pris for deres høst.

Økologi

Økologisk kaffeproduktion er i langt de fleste tilfælde forbundet med meget små bønder som oftest er organiseret i kooperativer. Det er bønder som aldrig har anvendt kemikalier til plantebekæmpelse eller købt kunstgødning til at fremme ydelsen fra deres kaffetræer. Derfor har det også været relativt enkelt at certificere dem som økologiske. Hos disse bønder har der imidlertid ikke været nogen særlig tradition for kvalitet, og det har i mange år været svært at finde rigtigt gode råvarer som er økologiske.

I KONTRA har vi økologisk kaffe som er handlet ud fra samme principper som den øvrige kaffe vi indkøber. Kvaliteten er blevet bedre de senere år, og vi er efterhånden ved at have etableret stabile relationer for gode kvaliteter på økologi.

Ristning

I KONTRA´s mikroristeri ristes kaffen i små portioner og leveres hurtigst muligt til kunderne. For hver af kafferne udvikles der særlige risteprofiler der sikrer at kaffen fulde potentiale udnyttes, og passer til den anvendelse, der er tiltænkt.

Igennem de senere år er behovet for kundetilpassede risteprofiler steget markant. Først og fremmest er antallet af bryggemetoder steget, men også præferencer hos forskellige målgrupper, har betydet at den selvsamme råvare skal ristes til forskellige målgrupper afhængig af deres smagspræferencer.

 

GOD KAFFE PÅ JOBBET

Vi finder den rette løsning til jer

 

RING 35 25 59 20

 

Kaffemaskiner

I KONTRA Coffee arbejder vi med en række kvalitetsorienterede producenter af kaffeudstyr. Udstyr af god kvalitet har flere fordele, men først og fremmest bidrager de til et bedre slutprodukt i koppen. Fælles for disse producenter er at de ikke kun tænker på at bygge en kaffemaskine, men at deres udgangspunkt er hele tiden at forfine maskinens evne til at håndtere kaffen. For det andet, så er kvalitetsmaskiner ofte bygget af bedre materialer med en længere levetid til følge. Hvor billige maskiner ofte har en levetid på under 3 – 5 år, så er de bedste maskiner skabt til levetider på 6 – 8 år. Når de samtidig også er mere energivenlige, bidrager det til en markant mindre miljøbelastning.

Uddannelse og træning

KONTRA var det første kafferisteri i Danmark, der etablerede systematisk træning og uddannelse af Baristaen. Gennem årene er konceptet blevet udviklet, og i dag består det af en komplet KONTRA Coffee manual med både fysiske kurser og online materiale.

 

Bæredygtighed

I KONTRA Coffee er bæredygtighed et tema der indtænkes i det daglige og når vi planlægger nye projekter. Om det er forholdene for producenter af kaffe eller vore leverandørers valg af teknologier i kaffeudstyret, så forholder vi os kritisk til dette. Men vigtigst er nok de bæredygtige valg vi kan gøre i det nære i vores hverdag.

Kaffe i genanvendelig emballage

For at reducere emballagespild, har vi udviklet et koncept hvor KONTRA Coffee leverer friskristet kaffe i 5 kilos beholdere. Efter beholderne er tømt hos kunderne, tages de retur, vaskes og genfyldes. De tomme beholdere tages retur ifm. at der leveres nye beholdere med frisk kaffe, og således er der ikke ekstra kørsel forbundet med håndteringen.

 

Teknisk service på El-scooter i København

I det centrale København eksperimenterer vi med TripL El-scooter som køretøj for teknisk service. De trafikale- og parkeringsmæssige forhold gør denne løsning kan opnå op til 30% flere serviceopgaver pr. dag og dette uden udledning af CO2.

 

Cupping Coffee

ARTNOK

I KONTRA Coffee brænder vi for specialitetskaffe, men i erkendelse af, at der ikke altid er budget til dette, arbejder vi også med gode kvaliteter af kommercielle kaffer i vores ARTNOK serie. For at kompensere for den manglende transparens kræves i stedet overholdelse af compliance standarder fra vores leverandører. De forpligter sig til at arbejde for overholdelse af FN´s verdensmål som er relevante ifm. kaffehandel.